پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کمیته دانشگاهی بیماری های تنفسی با موضوع آنفلوآنزا با حضور مسئولین دانشگاه علوم پزشکی استان، سازمان دامپزشکی و آموزش و پرورش در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.



کمیته دانشگاهی بیماری های تنفسی با موضوع آنفلوآنزا با حضور مسئولین دانشگاه علوم پزشکی استان، سازمان دامپزشکی و آموزش و پرورش در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در این کمیته ، گفت: سالانه حدود 4 میلیون نفر در جهان به بیماری های تنفسی مزمن مبتلا می شوند که 50 درصد آنها کودکان زیر 5 سال بوده است.


سید رشیدغفاری، با بیان اینکه در کشور ما حدود 7 درصد علت مرگ ومیر، کودکان زیر 5 سال ناشی از بیماری های تنفسی مزمن بوده،  افزود: یکی از بیماری های تنفسی حاد، بیمای آنفلوآنزا است که درایران سالانه حدود 5 تا 15 درصد به آن مبتلا می شوند.  


وی تصریح کرد: خوشبختانه 95 درصد افراد مبتلا به بیماری آنفلوآنزا بدون اینکه نیازی به بستری شدن داشته باشند بعد از یک تا 2 هفته بهبودی می یابند.


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ادامه داد: اما در زمان اپیدمی بیماری ها حدود 1 درصد از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا نیاز به بستری داشته که 5 درصد آنها بایستی در بخش ICU بستری شوند.


غفاری اظهار داشت: سالانه مرگ ومیر ناشی از آنفلوآنزا حدود 1 تا 2 درصد بوده که بیشتر مربوط به افرادی است که بیماری زمینه ای و یا کودکان زیر 5 سال و سالمندان بالای 60 سال است.


انواع بیماری آنفلوآنزا


مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد نیز در این کمیته اظهار داشت: آنفلوآنزا یک بیماری شایع تنفسی است که در آن ویروس به سیستم تنفسی حمله می کند و دارای نوع A,B.C است.


مهندس ظفر پریسای با بیان اینکه آنفلوآنزای نوع A در انسان، پرندگان، خوک و اسب ایجاد بیماری می کند، افزود: آنفلوآنزاهای نوع B,C در انسان منجر به بیماری می شود.


دوره کمون(پنهانی)بیماری آنفلوآنزا


وی با اشاره به اینکه فقط ویروس های گروه آنفلوآنزا نوع A می توانند باعث ایجاد پاندمی(همه گیری) شوند، یادآور شد: دوره کمون آنفلوآنزای نوع A، 1 تا 7 روز و به احتمال زیادتری نیز 1تا 4 روز ، آنفلوآنزای فصلی 18 تا 72 ساعت و دوره کمون آنفلوآنزای پرندگان 7 روز است.


علائم بالینی بیماری آنفلوآنزا


مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه اشاره ای به علائم بیماری آنفلوآنزا داشت و گفت: تب، سردرد، بی اشتهایی، دردعضلانی و مفصلی، خستگی و ضعف، گرفتگی بینی، عطسه، گلودرد، سرفه خشک و احساس ناراحتی در قفسه سینه از جمله علائم بیماری آنفلوآنزا است.


گروه های پرخطر مستعد ابتلا به آنفلوآنزا


پریسای سالمندان بالای 60 سال، کودکان زیر 12 سال، زنان بارداری که سه ماهه دوم و سوم بارداری آنان مقارن با فصل شیوع آنفلوآنزا و کارکنان حرفه های پزشکیو بهداشتی بخصوص افراد در تماس مستقیم با بیمار را گروه های پرخطر مستعد بتلا به بماری آنفلوآنزا دانست.


وی شست و شوی دست ها، استفاده از ماسک، فاصله گیری اجتماعی(رعایت حداقل فاصله بین افراد به اندازه طول یک تا 2 متر و کاهش حضور در تجمعات و اماکن شلوغ)، آداب تنفسی(پوشاندن دهان و بینی در حین عطسه و سرفه) رعایت بهداشت دست ها، ایجاد تهویه مناسب در منازل، خودداری از تماس با ترشحات بیمار، عدم تماس با وسایل شخصی بیمار را از جمله راه های پیشگیری از آنفلوآنزا عنوان کرد.15-142